Artiest van het jaar 2022

2022 loopt langzamerhand ten einde. Muzikaal gezien was het een prachtig jaar waarin we veel nieuwe mooie muziek voorbij hebben zien komen. Zo in de laatste week is het tijd om de balans op te maken.

Iedere week selecteert onze redactie een Dragon FM – Hoogvlieger. Een track die extra aandacht verdient en bovendien een echte hit kan worden. Een aantal artiesten heeft dit jaar meerdere malen de Hoogvlieger titel mogen dragen. Wie spant daarin de kroon? Wie mag zich Artiest van 2022 noemen?

Son Mieux, BENR, Tape Toy, Antoon, DI-RECT, Sophie and the Giants en Maan pakken 2 maal de Hoogvlieger titel dit jaar.

Deze artiesten hebben al dan niet in een samenwerking met een andere artiest maar liefst twee maal de Hoogvlieger titel weten te pakken, een prestatie op zich maar er is natuurlijk altijd een baas boven baas.

RONDÉ

2022 was voor geen enkele andere band zo succesvol als voor de band de Nederlandse band RONDÉ. Hun singles werden ontzettend goed onthaald bij het grote publiek met meerdere hit-noteringen als gevolg. Eerder maakte we al kennis met de band in het nummer Naturally en Hard to Say Goodbye.

RONDÉ wist in 2022 maar liefst 3 keer de titel Hoogvlieger te pakken met Love Myself, Bright Eyes en afgelopen week nog met The Light.

Alles bij elkaar optellend kunnen we niet anders concluderen, RONDÉ verdient de titel Artiest van het Jaar als geen ander!