NederTop 15

Wekelijks het overzicht met de lekkerste Nederlandstalige hits van dit moment, je hoort het in de NederTop15! De lijst is iedere zondagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur te horen op Dragon FM met Danny Knaap. De herhaling hoor je op woensdagavond van 21.00 tot 22.00 uur.


Samenstelling

Om een zo goed en eerlijk mogelijk lijst samen te stellen worden gegevens uit diverse andere lijsten waaronder de Nederlandse Top40 en de Hitzound 40. Daarnaast worden diverse wekelijkse Spotify playlisten geraadpleegd.  Bovendien krijgen hoogvliegers en NederTips extra punten in het klassement!

NederTip van de Week

Jij hebt invloed op de samenstelling van de NederTop 15. Wekelijks kun je namelijk 1 Nederlandstalige plaat insturen als NederTip van de Week. Dit kan een plaat zijn die nog niet genoteerd staat in de lijst, maar je mag uiteraard ook stemmen op een plaat die wel al in de lijst staat. Je mag dus helemaal zelf weten welke Nederlandstalige plaat je uitkiest. 

Het moet wel een recent uitgekomen plaat zijn. “Doe Maar – De Bom" doet bijvoorbeeld niet mee. Stuur jouw tip in vóór vrijdag 01.00 uur 's nachts.

Jaargang 2 | Uitzending 4 | 29-01-2023