Zomerse 50 | 2022

Kaoma – Lambada nog steeds dé zomerhit van Nederland

Lambada is opnieuw de populairste zomerhit ooit volgens de luisteraars van Dragon FM. De Braziliaanse groep Kaoma staat voor de 5e keer bovenaan de zomerhitlijst die dit jaar voor het eerst door Dragon FM zelf werd georganiseerd.

Top 3

De nummer drie van dit jaar maakt een flinke sprong in de lijst . Stond Summer Jam 2003 van the Underdog Project vs the Sunclub vorig jaar nog op 21, dit jaar weet het nummer het te schoppen tot een derde plaats. De op 1 na populairste zomerhit van Nederland is dit jaar opnieuw de Macarena van Los del Rio, een hit uit 1996.

Nieuwe binnenkomers

“We zien dit jaar 17 nieuwe nummers de lijst binnenkomen, dat is niet alleen nieuwe muziek maar ook Summer in the City van Joe Cocker bijvoorbeeld." zegt Danny Knaap van Dragon FM. De hoogste nieuwe binnenkomer en daarmee dé zomerhit van 2022 is in handen van de Haagse rockband DI-RECT. Hun single Through the Looking Glass komt dit jaar de lijst binnen op plek nummer 8.

Verassend

Er zijn dit jaar ook een aantal verassende nieuwe binnenkomers. Denk aan de Rascal Flatts met Life is a Highway, het nummer werd gemaakt als themalied voor de Disney Pixar film Cars. Het meest opvallende nieuwe nummer was toch wel de nummer 12. Hey Meid van de Patryfriex! kwam dit jaar binnen op nummer 12. Het nummer verscheen eerder dit jaar als carnavalsknaller.

Terugluisteren

De gehele lijst is via Spotify terug te luisteren. Hieronder kun je de lijst ook online bekijken. Ook kun je hieronder de hele uitzending (5 uur) terugluisteren via Mixcloud.

De lijst van 2022

Check hieronder de lijst van 2022.